• Naša adresa je
  • Svetozara Miletića 6,
    25260 Apatin
  • Pošaljite nam email
  • info@csrapatin.rs

Osnaživanje žena žrtava nasilja za poslove kozmetičara i manikira/pedikira

Objavljeno

U saradnji Centra za socijalni rad Apatin i udruženja građana Breza od jula do novembra 2019. realizovan je projekat “Osnaživanje žena žrtava nasilja za poslove kozmetičara i manikira/pedikira“. 13 žena žrtava porodičnog nasilja je završilo edukaciju za kozmetičara i manikira/pedikira. Voditelj edukacije je bila Smiljana Karamarković, koja je svoje višegodišnje iskustvo i znanje prenosila na korisnice projekta tokom 16 realizovanih radionica.

Korisnice su dobile osnovnu opremu za rad i uspešno su završile edukacije. Šest korisnica je počelo da primenjuju stečena znanja u praksi i tako stvaraju preduslove za samozapošljavanje i ekonomsko osnaživanje. Projekat je pokazao da su zanimanja kozmetičara, manikira i pedikira stekla društvenu popularnost i da žene mogu za kraće vreme da se osposobe za njih i počnu da ostvaruju prihode.

Korisnicama je tokom trajanja projekta pružana i psihosocijalna podrška od strane stručnih radnika Centra za socijalni rad, a kompletan projekat je materijalno podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Zoran Đorđević u poseti CSR Apatin

Povodom obeležavanja jubileja – 10 godina pružanja usluga Pomoć u kući i Dnevni boravak, [...]
Za sva pitanja, žalbe, pohvale i predloge