• Naša adresa je
  • Svetozara Miletića 6,
    25260 Apatin
  • Pošaljite nam email
  • info@csrapatin.rs

Osnaživanje žena žrtava nasilja za poslove kozmetičara i manikira/pedikira

Objavljeno

U saradnji Centra za socijalni rad Apatin i udruženja građana Breza od jula do novembra 2019. realizovan je projekat “Osnaživanje žena žrtava nasilja za poslove kozmetičara i manikira/pedikira“. 13 žena žrtava porodičnog nasilja je završilo edukaciju za kozmetičara i manikira/pedikira. Voditelj edukacije je bila Smiljana Karamarković, koja je svoje višegodišnje iskustvo i znanje prenosila na korisnice projekta tokom 16 realizovanih radionica.

Korisnice su dobile osnovnu opremu za rad i uspešno su završile edukacije. Šest korisnica je počelo da primenjuju stečena znanja u praksi i tako stvaraju preduslove za samozapošljavanje i ekonomsko osnaživanje. Projekat je pokazao da su zanimanja kozmetičara, manikira i pedikira stekla društvenu popularnost i da žene mogu za kraće vreme da se osposobe za njih i počnu da ostvaruju prihode.

Korisnicama je tokom trajanja projekta pružana i psihosocijalna podrška od strane stručnih radnika Centra za socijalni rad, a kompletan projekat je materijalno podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Održan radni sastanak sa mnistrom Zoranom Đorđevićem

Danas su zaposleni u Centru za socijalni rad Apatin imali radni sastanak sa ministrom za rad, [...]

Obaveštenje

Radno vreme Centra za socijalni rad Apatin je  svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova, a [...]
Za sva pitanja, žalbe, pohvale i predloge