• Naša adresa je
  • Svetozara Miletića 6,
    25260 Apatin
  • Pošaljite nam email
  • info@csrapatin.rs

Ministar Zoran Đorđević u poseti CSR Apatin

Objavljeno

Povodom obeležavanja jubileja – 10 godina pružanja usluga Pomoć u kući i Dnevni boravak, Centar za socijalni rad Apatin posetio je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Ministar je prilikom obilaska Dnevnog boravka istakao da je Apatin primer koji treba da slede i sve opštine u Srbiji koje nemaju ovu vrstu socijalne zaštite.
„Nastojaćemo da Ministarstvo sa Pokrajinskom Vladom što više radi na poboljšanju sistema socijalne zaštite. Trudićemo se da izdvojimo više namenskih sredstava iz budžeta za licencirane ustanove poput ove u Apatinu i projekte u oblasti socijalne zaštite. U tom pravcu neophodna je podrška opština svakom Centru za socijalni rad u našoj zemlji kakva u Apatinu postoji. Vlada Srbije posebno se trudi da zaposlenima u centrima za socijalni rad poboljša materijalni položaj baš kao i u zdravstvu. Posao zaposlenih u ovoj oblasti nije nimalo lak, oni su posvećeni svojim korisnicima, i svakome ko ima problema oni su prva adresa. Zbog toga oni treba da budu materijalno nagrađivani jer podnose teret problema svih socijalno ugoženih ljudi. Kao ministar do maksimuma ću se zalagati za ovu oblast“, rekao je Đorđević.
U uvodnom obraćanju predsednik opštine Milan Škrbić je istakao da „opština Apatin izdvaja 47 miliona dinara za potrebe socijalne zaštite iz budžeta koji je manji od milijarde, te da je imala pomoć Pokrajine oko početka rada usluge Pomoć u kući, ali da sada samostalno finansira ovu specifičnu uslugu potrebu sa područja opštine.“
Zamenica Pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dr Milka Budakov je istakla napore Pokrajine oko angažovanja u oblasti socijalne zaštite i pohvalila Dnevni boravak u Apatinu.
„Po univerzalnom dizajnu ovaj Dnevni boravak je idealan za osobe sa invaliditetom. Lokalna samouprava pokazala je u Apatinu da ima poseban senzibilitet za potrebe svojih građana osoba sa invalidetiteom i starijih u domenu socijalne zaštite što možemo videti iz ovog primera. Potrebno je u celoj Vojvodini standardizovati i licencirati ove usluge.“
Nikolina Sučević, direktorka Centra za socijalni rad u Apatinu, najavila je negovanje i dalje razvijanje svih oblika socijalne zaštite i obavestila prisutne i javnost da povodom ovog jubileja, a uz pomoć Filatelističkog udruženju Apatina i Pošta Srbije, odštampana marka, izrađeni žig, razglednica i koverta, a po crtežima koje su uradili korisnici Dnevnog boravka, te da sva pošta koja ovog dana odlazi iz naše pošte nosi ovaj žig.
Ovom prilikom zahvaljujemo se svim našim partnerima, zaposlenima i korisnicima na svesrdnoj podršci i pomoći tokom svih ovih godina.

Zajednički za projekte – radni sastanak predstavnika javnog i civilnog sektora

U Centru za socijalni rad Apatin, održan je radni sastanak predstavnika javnog i civilnog [...]

Održan radni sastanak sa mnistrom Zoranom Đorđevićem

Danas su zaposleni u Centru za socijalni rad Apatin imali radni sastanak sa ministrom za rad, [...]
Za sva pitanja, žalbe, pohvale i predloge