• Наша адреса је
  • Светозара Милетића 6,
    25260 Апатин
  • Пошаљите нам емаил
  • info@csrapatin.rs

Оснаживање жена жртава насиља за послове козметичара и маникира/педикира

Објављено

У сарадњи Центра за социјални рад Апатин и удружења грађана Бреза од јула до новембра 2019. реализован је пројекат “Оснаживање жена жртава насиља за послове козметичара и маникира/педикира“. 13 жена жртава породичног насиља је завршило едукацију за козметичара и маникира/педикира. Водитељ едукације је била Смиљана Карамарковић, која је своје вишегодишње искуство и знање преносила на кориснице пројекта током 16 реализованих радионица.

Кориснице су добиле основну опрему за рад и успешно су завршиле едукације. Шест корисница је почело да примењују стечена знања у пракси и тако стварају предуслове за самозапошљавање и економско оснаживање. Пројекат је показао да су занимања козметичара, маникира и педикира стекла друштвену популарност и да жене могу за краће време да се оспособе за њих и почну да остварују приходе.

Корисницама је током трајања пројекта пружана и психосоцијална подршка од стране стручних радника Центра за социјални рад, а комплетан пројекат је материјално подржан од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Одржан радни састанак са мнистром Зораном Ђорђевићем

Данас су запослени у Центру за социјални рад Апатин имали радни састанак са министром за рад, [...]

Обавештење

Радно време Центра за социјални рад Апатин је  сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова, а [...]
За сва питања, жалбе, похвале и предлоге