• Наша адреса је
  • Светозара Милетића 6,
    25260 Апатин
  • Пошаљите нам емаил
  • info@csrapatin.rs

Министар Зоран Ђорђевић у посети ЦСР Апатин

Објављено

Поводом обележавања јубилеја – 10 година пружања услуга Помоћ у кући и Дневни боравак, Центар за социјални рад Апатин посетио је Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Министар је приликом обиласка Дневног боравка истакао да је Апатин пример који треба да следе и све општине у Србији које немају ову врсту социјалне заштите.
„Настојаћемо да Министарство са Покрајинском Владом што више ради на побољшању система социјалне заштите. Трудићемо се да издвојимо више наменских средстава из буџета за лиценциране установе попут ове у Апатину и пројекте у области социјалне заштите. У том правцу неопходна је подршка општина сваком Центру за социјални рад у нашој земљи каква у Апатину постоји. Влада Србије посебно се труди да запосленима у центрима за социјални рад побољша материјални положај баш као и у здравству. Посао запослених у овој области није нимало лак, они су посвећени својим корисницима, и свакоме ко има проблема они су прва адреса. Због тога они треба да буду материјално награђивани јер подносе терет проблема свих социјално угожених људи. Као министар до максимума ћу се залагати за ову област“, рекао је Ђорђевић.
У уводном обраћању председник општине Милан Шкрбић је истакао да „општина Апатин издваја 47 милиона динара за потребе социјалне заштите из буџета који је мањи од милијарде, те да је имала помоћ Покрајине око почетка рада услуге Помоћ у кући, али да сада самостално финансира ову специфичну услугу потребу са подручја општине.“
Заменица Покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова др Милка Будаков је истакла напоре Покрајине око ангажовања у области социјалне заштите и похвалила Дневни боравак у Апатину.
„По универзалном дизајну овај Дневни боравак је идеалан за особе са инвалидитетом. Локална самоуправа показала је у Апатину да има посебан сензибилитет за потребе својих грађана особа са инвалидетитеом и старијих у домену социјалне заштите што можемо видети из овог примера. Потребно је у целој Војводини стандардизовати и лиценцирати ове услуге.“
Николина Сучевић, директорка Центра за социјални рад у Апатину, најавила је неговање и даље развијање свих облика социјалне заштите и обавестила присутне и јавност да поводом овог јубилеја, а уз помоћ Филателистичког удружењу Апатина и Пошта Србије, одштампана марка, израђени жиг, разгледница и коверта, а по цртежима које су урадили корисници Дневног боравка, те да сва пошта која овог дана одлази из наше поште носи овај жиг.
Овом приликом захваљујемо се свим нашим партнерима, запосленима и корисницима на свесрдној подршци и помоћи током свих ових година.

Заједнички за пројекте – радни састанак представника јавног и цивилног сектора

У Центру за социјални рад Апатин, одржан је радни састанак представника јавног и цивилног [...]

Одржан радни састанак са мнистром Зораном Ђорђевићем

Данас су запослени у Центру за социјални рад Апатин имали радни састанак са министром за рад, [...]
За сва питања, жалбе, похвале и предлоге